De Streek

mapLes Jardins de la France... Zo noemden de Fransen hier de streek en niet onterrecht, het landschap hier is een opéénvolging van kleine valleien waar iedere keer terug een mooie verassing te voorschijn komt, een prachtig dorpje aan de rivier of een oude ommuurde bastide op de heuvel. Men raakt er niet op uitgekeken, elk dorp is uniek.

En de dorpjes leven ook, elke week is er de markt, een belangrijk sociaal gebeuren, men komt er de laatste nieuwsjes te weten maar ook voor aankoop van verse groenten en fruit, planten en locale specialiteiten.. In de zomer zijn er natuurlijk de feesten en concerten en niet te vergeten het grote vuurwerk op "14 juillet".

Het is een streek die nog echt zijn autenticiteit bewaard heeft maar toch gemakkelijk bereikbaar is, tussen Bordeaux en Toulouse, ten zuiden van Bergerac ten Westen van Cahors.

Agen is de hoofdstad van het departement, in Villeneuve is het centrum van de gekende "Pruneau d'Agen", de gekende gedroogde pruimen. Door Villeneuve Sur Lot loopt de prachtige rivier de Lot, ideaal voor een zalige boottocht, een vispartij of een gezellige pic-nic aan zijn oevers. Wandelen, fietsen, paardrijden zijn hier zeer geliefd.

Speciale selectie

Bijzonder domein in de natuur
€371.000
Montaigue du Quercy, Lot
Landgoed met 7 ha natuur
€675.000
Agen, Lot-et-Garonne
Gerestaureerde hoeve, tweede woning, 14 ha
€577.500 €514.500
Monflanquin, Lot-et-Garonne
Domein 21 ha natuur, weiland, vijver
€749.000 €695.100
Eymet, Dordogne